A reggeli fontosságáról felesleges írnunk, hiszen ez az egészséges életmód egyik alapköve. Meghatározza nemcsak a délelőttünket, de akár az egész napunkat is! Arra azonban kevesebb figyelem irányul, hogy milyen egészséges üdítőket tudunk inni a reggelink (és a kávénk) mellé.

Nincs is jobb, mint egy pohár víz.

Néha a kevesebb több. Egy nagy pohár víz is tökéletes reggeli ital lehet, már ezzel is nagyon sokat tettél az egészségedért. A folyadékpótlásért hálás lesz a szervezeted: nemcsak az emésztésed indul be tőle, de a bőröd is szebb lesz, hiszen hidratálod. Akár fél litert is megihatsz reggelente, ha sikerül. Ha ez nehezen megy, ízesítsd kedved szerint! Legjobb, ha egy kis citromot teszel bele, de beválhat még a levendula vagy az uborka is. Bátran használd a citromot, hiszen, a tévhitekkel ellentétben, nem savasít!

Azonnal felfrissít a zöld tea.

Kiváló reggeli ital, hiszen nem túl erőteljes az íze, mégis természetes módon tölt fel energiával és antioxidánsokkal. Természetesen nemcsak reggel, hanem a nap többi szakaszában is hasznos ital, hiszen javítja az anyagcserét, segít a zsírégetésben. Kávé mellé kicsit sok lenne a koffeinből, inkább ajánljuk kávé helyett, mint mellé.

C-vitamin-bomba másképp: csipkebogyó tea.

A hagyományos csipkebogyó tea még hatékonyabb lehet, ha langyosan áztatod! Őszi-téli időszakban, influenzajárvány idején immunerősítő hatása sem elhanyagolható szempont reggel, hiszen egész nap segít ellenállni a baktériumoknak.

Gyömbértea citrommal: gyógyír testnek és léleknek.

Ha rosszul ébredsz, túllendíthet a reggeli gyomorpanaszokon, émelygésen, hányingeren is. Akár a másnaposság átvészelésében is segíthet. Mindezek mellett pedig szuper zsírégető is egyben, valamint energiát is nyerhetsz belőle.

Kimerültség ellen nyerj magnéziumot kókuszvízből!

A kókuszvíz, a kókuszdió belsejéből származó nyers ital reggeli frissítőként is nagyszerűen helytáll. Magnézium, mangán és káliumtartalma abban is segít, hogy jobban teljesíts a nap folyamán.


Hidratáld, energizáld, töltsd fel a szervezetedet minden reggel egy frissítő reggeli itallal, biztos lehetsz benne, hogy meghálálja! A szuper délutánodat pedig garantálhatod egy bűntudatmentes Fitlife cukormentes sütivel! 🙂