Miért fontos a sport mellett a relaxáció is? 

Te is jól tudod, hogy az egészségtudatos életmódnál a cukormentes étkezés mellett a megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás is nagyon fontos. A sport mellett pedig van még egy dolog, amiről nem szabad elfelejtkezned ahhoz, hogy kiegyensúlyozott lehess a mindennapokban. Miben segít a meditáció, a relaxáció, miért érdemes rászánnod az időt? Mutatjuk az érveinket!

Összpontosítás

Ha most kezdesz csak neki a relaxációs technikák megismerésének, hamar rá fogsz jönni, hogy nem is olyan könnyű dolgok ezek, hiszen megfelelő légzéstechnikával, hosszan kitartott testhelyzetben van szükség arra, hogy összpontosíts, ne figyelj semmire, kizárd a külvilágot. Viszont, amint belerázódtál, érezni fogod a jótékony hatásait, az elsajátított koncentrált összpontosítás képességét pedig az életed más területein is kamatoztathatod.

Énidő

Gondolj csak bele, ha naponta vagy kétnaponta 20-30 percet töltesz meditációval, az igazi énidőnek számít, hiszen ekkor nem foglalkozol semmivel, senkivel, csakis magaddal. Ha nem szánnád relaxációra ezt a szűk félórát, egész biztosan mással, másokkal lennél elfoglalva ebben az időben is. Inkább hagyd kicsit magad mögött a sok információt, mások igényeit, és figyelj végre magadra!

Stresszoldás

A szíved, az érrendszered, egész szervezeted megóvása érdekében már egészségesen étkezel, ami mellett rendszeresen sportolsz is. A dinamikusabb mozgásformák mellett azonban a testedre-lelkedre ható, azaz igazán stresszoldó tevékenység a meditáció, amit mással nem pótolhatsz. Hiszen ezáltal tanulod meg elengedni a zavaró gondolatokat, megismered, hogyan tudsz kikapcsolni egy picit a mindennapi pörgésből és eltávolodni az elvárások nyomásától.

Hangulatjavítás

A stressz hatékony kezelésével már eleve oldottabbnak, felszabadultabbnak érzed majd magad. Azzal pedig, hogy a relaxációra szánt időhöz következetesen tartod magad, még rendszerezettebbé válnak majd a mindennapjaid, így nem lesz az az érzésed, hogy folyton csak kapkodsz és szaladsz a feladatok után. A meditációnak köszönhetően a közérzeted, hangulatod is javulni fog!

 

Te már próbáltál meditálni? Esetleg most kaptál kedvet hozzá? Írd meg véleményedet kommenben!