5 Youtube csatorna otthoni mozgáshoz

Itt az ősz, a nappalok rövidebbek, hidegebbek, sokat esik, nyirkos minden, így nem csoda, ha nincs kedved kimenni futni, vagy elindulni az edzőterembe. Viszont, ha formában akarod tartani magad, bizony mozogni kell.

Korábbi cikkünkben kifejtettük, hogyan vedd fel a kesztyűt kint a hideg, őszi napok ellen, de most az otthoni mozgáshoz adunk tippeket.

  1.     Jógázz!

A test épül, a lélek gyógyul, az elme megnyugszik. Ráadásul ez talán a legkisebb helyigényű sport, hiszen nem kell más egy jógamatracon kívül. Relaxációs zene mehet a háttérben és egy jó Youtube csatorna segítségével rengeteg gyakorlatsort végezgetsz otthon. Ehhez ajánljuk Adriene videóit, aki nagyon jól bemutatja és elmagyarázza az egyes pózokat, csatornáján különböző edzettségi szinthez találsz videókat.

  1.     Konditerem otthon – miért is ne?

Nyugalom, nem kell átalakítanod a szobád, elég, ha beszerzel néhány kiegészítőt, amik aztán ágy, szekrény mellett elférnek. Mikre gondolunk?

Ilyen lehet egy húzódzkodó rúd, amit az ajtófélfák közé kell erősíteni, vagy egy egykezes súlyzó, ami ha épp útban van, simán begurítod az ágyad alá. Ezen kívül beszerezhetsz kétkezes súlyzót is, ugrálókötelet, fekvőtámasz bakot, medicin labdát és bármit, amit hasznosnak találsz és szeretsz használni a konditeremben is.

Hogy mivel hogyan érdemes erősítened, azt a LifeTilt Youtube videóiból megtudhatod!

  1.     Alakformálás

Aerobik, fitness és társaik – rengeteg jó videót találsz az interneten ebben a témában. Béres Alexandrát természetesen nem kell bemutatni, jól felépített gyakorlatsorok, könnyebb és nehezebb edzésszintek között válogathatsz a rengeteg videója közül, amiket kimondottan otthoni mozgáshoz ajánljuk. 

  1.     Kettlebell otthon

Mindenekelőtt tudnod kell, hogy a rosszul kivitelezett gyakorlatok veszélyesek is lehetnek! Ezért, ha most fogsz először kettlebellt, akkor ajánlott egy edzőt felkeresned, aki kijavítja a hibáid, és felépít neked egy személyre szabott edzéstervet.

Viszont ha már az alapok megvannak, nyugodtan edzhetsz otthon is.

Lakatos Péter oldalán az alapoktól egészen az extrém gyakorlatokig megtalálsz mindent!

  1.     Saját testsúlyos edzés

Ha fogyni, erősödni, izmosodni szeretnél egyszerre, arra a saját testsúlyos edzés a legjobb mozgásforma. Hatékony, természetes, állóképességet és egyensúlyt fejleszt, bárhol elvégezhető, nem kell hozzá különösebb felszerelés. Domonkos Dávid videóiban nagyon jól végigmegy az alapoktól egészen a haladó szintig, érdemes kipróbálnod.

 

Fontos, hogy ne hagyd ki a mozgást akkor sem, ha nincs kedved elindulni a hűvösben. Neked melyik Youtube csatorna tetszik a fentiek közül?