Hamarosan vége a kánikulának, a kellemesebb hőmérsékletben pedig érdemes új sportágat kipróbálnod! 3 olyan sportot mutatunk, amikkel fizikailag fejlődhetsz és még élményeket is szerezhetsz közben.

A sportban is érdemes úgy tekinteni az őszre, hogy az tele van lehetőséggel, új dolgokkal, megújulással. Adunk három jó ötletet, hogy mit érdemes kipróbálnod az új évszak beköszöntével, ha nemcsak a testi, hanem a lelki feltöltődés is fontos neked.

#1 Tekerj!

Aki hobbi szinten vagy akár versenyszerűen teker, az biztos tudja, hogy a nyomott, fülledt melegben bizony kínszenvedés bicajozni. Az ősznél és a tavasznál viszont nincs jobb idő a biciklizéshez!

No, nem arra kell gondolnod, hogy a boltba ugrassz el biciklivel, hanem egy rendes edzéssorozatra, felépített ütemtervvel. Új, kétkerekű barátoddal pedig nagyon sokféle mozgást kipróbálhatsz. Ha országúti bicajt választasz, akkor egy kardió edzésnek megfelelő tervet állíthatsz össze magadnak a tempót és terepet váltakoztatva. Ha pedig az erdőket, szántókat, Duna melletti töltéseket céloznád meg az ősszel, akkor a szuper túrabiciklizés lesz az új sportod.

Egy biztos, kimerítő testmozgásra számíthatsz, ami bizony nemcsak a lábizmaidat mozgatja meg. Épp ezért, ne vedd félvállról: rendesen melegíts be, viselj kényelmes sportöltözetet, pótold a folyadékot folyamatosan, és nyújts is le a tekerés végén.

Plusz élvezet lesz, hogy mozgás közben az őszbe forduló természetet figyelheted meg, így egyfajta relaxáció is ez, az amúgy kirobbanó mozgásforma.

#2 Lovagolj!

A lovaglásba szerelmes lesz az ember – persze nem mindenki, de épp ezért kell kiderítened, hogy ez-e a te új sportágad.

A lovaglás az erős, jól felépített izomzaton túl rengeteg pluszt ad még, hiszen lovasnak lenni nemcsak sport, hanem életforma is. A lovak gondozása, a felszerelések gondos használata mind beletartozik a lovas tevékenységeibe, így egy-egy edzésed bizony jó pár órás, vagy akár fél napos programmá alakulhat.

A lovaglás során igazi társra lelhetsz lovadban, és az, hogy együtt edzhettek a szabadban, különös, feltöltős élményt jelent majd lelkileg és fizikailag is.

#3 Barlangássz!

Igazán izgalmas helyekre juthatsz el már belföldön is, ha barlangászásra adod a fejed. Nemcsak erős izmokra, egyensúlyérzékre, hanem ügyességre és néha lélekjelenlétre is szükséged lesz a mélyben.

Kezdőként sokat kell majd tanulnod, de ahogy erősödsz, megtanulod az eszközök használatát és egyre bátrabban mozogsz majd a sötétben, úgy juthatsz el számodra eddig ismeretlen, különleges helyekre. A kőkemény mozgással az izomzatod fejlődik, ezen felül pedig az adrenalinszinted is megugrik majd párszor.