Az egészséges étkezés könyvei következnek

Újdonságokkal mindig találkozhatsz, akkor is, ha már igazán profi vagy a cukormentes, egészséges életmódban. Most három olyan, 2019-es megjelenésű könyvet mutatunk, amiket érdemes kezdő és haladó egészségtudatosként is olvasnod!

#1 Török Eszter: Viszlát, cukor és fehér liszt!

„A szénhidrát nem az ördögtől való de egyáltalán nem mindegy, mikor, mennyit és milyet fogyasztunk belőle. A helytelen táplálkozás rontja a közérzetünket és teljesítőképességünket, ráadásul a rossz étkezési szokások miatt a lakosság felénél kimutatható az inzulinrezisztencia ez pedig már a cukorbetegség előszobája.”

A dietetikus szerző olyan, ténylegesen könnyen használható receptgyűjteményt állított össze, amivel az egészséges táplálkozás egyszerűvé válik. A szakácskönyv alapjait Török Eszter szaktudása adja, így bátran megbízhatsz abban, amit mond a megfelelő minőségű és mennyiségű szénhidrát bevitelről.

Ami külön szuper a könyvben, hogy a finom ételek receptjeinél a ténylegesen ajánlott adagok vannak feltűntetve, így nem kell külön méricskélned főzésnél, hanem elég, ha követed az utasításokat.

#2 Gluténmentes receptek

Ismered a Cookpad nevű oldalt? Ez a világ legnagyobb receptoldala, ami közösségi elven működik, így bárki küldhet tippeket ide, és te is leshetsz el innen konyhai fortélyokat. 2019-ben a magyarországi csapat kihívást tett közzé, amire addig még nem publikált, gluténmentes receptekkel lehetett nevezni. Ez a kötet a szakértő zsűri által legjobbnak ítélt, természetesen kipróbált és megkóstolt recepteket gyűjti össze.

Plusz pont a könyvnek, hogy minden receptnél szerepelnek az elkészítés lépéseit bemutató fázisfotók, így a konyhában kevésbé otthonosan mozgók sem maradnak ki az egészséges buliból.

#3 Mindent a táplálkozásról

„A könyv tudományos szemszögből mutatja be többek között a gluténmentes, az inzulin rezisztens és a vegán étrendet, elemzi a világ különböző tájairól származó diéták előnyeit és hátrányait, valamint górcső alá veszi a különböző élelmiszercsoportokat.”

Kérdésed, kételyed mindig lehet, így sosem árt a dolgok mögöttes tartalmát is megismerned és így megértened, hogy miért is fontos az egészséges életmód. Könnyen érthető ábrák mentén mutatja be ez a könyv a táplálkozási irányokat és válaszolja meg a felmerülő kérdéseket. 

Miért jó ez a kötet? Mert nem szárazon tudományos olvasmány, hanem egy, a táplálkozáshoz kapcsolódó dolgokat világosan elmagyarázó írás, amiből sokat tanulhatsz saját tested, emésztésed működéséről is.

 

Neked melyik könyv segített a legtöbbet az egészséges étrended kialakításában? Mutasd meg nekünk kommentben!