Azon kapod magad, hogy a melegben legszívesebben kihagynád az edzést?

Tartozunk egy vallomással: velünk is előfordul.
Tudjuk, hogy csábítóbb a rakparton fröccsözni, kerti partira menni, a vízparton hűsölni vagy egyszerűen kifeküdni a napra. De aztán mégis felvesszük a sportcipőnket és elindulunk. Egyrészt azért, mert szeretnénk formában maradni, másrészt azért mert tudjuk, hogy sokat hozzátesz a közérzetünkhöz.

Ha rendszeresen úgy érzed, egyszerűen nem találsz motivációt, de szeretnél valahogy aktív maradni, akkor a következő 5 tanácsot érdemes megszívlelned.

  1. Csatlakozz egy közösséghez

Ha eddig nem tetted, légy nyitott, és próbálj ki valamilyen csoportos edzést. Bármi legyen a célod, biztosan találsz ehhez illeszkedő mozgásformát. Meglátod, hogy csapatként a jobb teljesítmény felé fogjátok húzni egymást. És ösztönözni fog, hogy rendszeresen eljár, ha tudod, hogy jó lesz a hangulat és imádnivaló a közösség. Akikkel óra után együtt tölthetitek újra a
kiürült energiaraktáraitokat – természetesen egy egészséges sütivel.

  1. Variáld az edzésterved

Időnként egyébként is érdemes belekóstolnod valami újba, mert az alaptermészetünkből eredően él bennünk a változatosság iránti igény. Ha eddig például futottál, akkor néha elmehetsz helyette úszni vagy biciklizni. A konditeremben pedig követhetsz egy más felépítésű edzésprogramot vagy meglátogathatsz egy funkcionális órát.

  1. Legyen a napirended része

Ebben segíthet egy letölthető applikáció vagy egy határidőnapló. A lényeg, hogy hét elején írd fel, melyik napokon szakítasz időt
a mozgásra. Igyekezz minél kevesebb kibúvót találni, és a többi programod ezutánra időzíteni. Persze nem azt mondjuk, hogy egyetlen alkalmat se hagyj ki, egyszerűen az esetek redukálásáról van szó.

  1. Vegyél részt egy kihívásban

Lehet szó egy saját magadnak felállított próbatételről, de ebbe is bevonhatod a baráti társaságodat. Vezethetitek
például a 30 napos guggolás, fekvőtámasz vagy plank kihívásban elért eredményeiteket. Ugyanezt megcsinálhatod a futással, úszással vagy biciklizéssel: itt a távolságot vagy sebességet növelheted fokozatosan.

  1. Éljenek a nyári sportok!

A strand és a homokos part nemcsak lazulásra és pihenésre alkalmas, hanem az olyan sportoknak is tökéletes helyszínként
szolgál, mint a röplabda, a foci, a street ball, de kipróbálhatjátok a vízi tollaslabdát vagy a vízi kosárlabdát is.