A már világszerte ismert száraz november remek apropó lehet arra, hogy kicsit hanyagold az alkoholfogyasztást, és hagyd a tested felfrissülni, méregteleníteni. De vajon könnyű-e 30 napon át koccintás nélkül kibírni?

Számos érv felsorolható, amiért megéri lemondanod az alkoholról és ezzel jót tenned a szervezeteddel. Mindjárt itt a december, a céges party-k, a Mikulás bulik és a nagy családi eszem-iszom legfőbb időszaka. Ezért a novemberre tekinthetsz úgy, mint az a hónap, amikor kiböjtólód a decemberi bulikat!

Az akaraterő erősítésével jót teszel a testednek és a lelkednek is!

30 nap száraz novemberezés után nagyon jól fog esni a tudat, hogy mindvégig kitartottál, miközben a májad nem kapott plusz feladatot, a lelked pedig egy önbizalomlökettel erősödött.

Fontos, hogy hagyj időt az agyadnak a regenerálódásra!

Ahogy az alkohol az egész testedet végigjárja, a belekből felszívódik a véráramba és szétáramlik minden testfolyadékba, bekerül az agyadban lévő folyadékba is. Alkoholfogyasztásnál a reakcióidőd és a koordinációs képességed csökken és eltompulsz, egész éjjel csak forgolódsz ahelyett, hogy az alvásnál kényelmesen feldolgozná az agyad a napközben kapott információkat.

Ne csinálj plusz feladatot a testednek!

Egy pohár sörrel két órás munkát adsz a májadnak, hogy lebontsa az alkoholt. Kíméld meg egy hónapon át, hadd méregtelenítsen a szervezeted novemberben!

Hagyd ki a másnaposságot,

a rossz közérzetet, a bűntudatot, a ködös emlékeket, a fájó fejet és a felkavarodott gyomrot! Úgyis tudod, hogy nem véletlenül jelez a tested minden fronton egy átbulizott éjszaka után, hagyd ki ebben a hónapban a szörnyű másnapokat is!

Bánj jobban a szervezeteddel hosszú távon is!

Az egészséges étkezés és mozgás mellett az alkoholfogyasztásra is oda kell figyelned, mivel ez hosszú távon kihat az egész testedre. Ha alkoholról van szó, mindig szabj ki egy határt,  hogy mennyit fogyasztasz, novemberben ez pedig legyen a nulla, és mondj le teljesen róla egy hónapon át.