Azon kívül, hogy a szaunázás tökéletes arra, hogy kiengedd a napközben felgyülemlett gőzt, a testednek is jót teszel vele. 5 okot mondunk, hogy miért indulj el szaunázni, akár azonnal!

Szaunázni sokféleképpen lehet: az infrától- a finnszaunáig, a pár perces bennüléstől a komoly szaunaszeánszokig, egy viszont mindre igaz, hogy az északi népek tudják mi a jó a testnek és a léleknek!

1: Tisztítod a bőrödet

Jól tudod, hogy a szaunázás a szervezetre élénkítő hatással van, tehát segíti a méregtelenítést. A salak- és méreganyagok távozásával a bőröd sejtképződése is jobb lesz, megtisztul, szebbé válik. A forróság utáni merülő medencés csobbanás vagy hideg zuhany pedig segít a bőröd rugalmasságának megóvásában és annak vérellátottságát is fokozza. Szaunázz, hogy szépülj!

2: Jót teszel a szívednek

A szaunázás erősíti a vérereket és hosszú távon javítja a szívkoszorúerek keringését is. Szaunázás közben a vérkeringés sebessége és a szív teljesítménye megnövekszik, ezzel pedig olyan pozitív folyamatok indulhatnak meg, amiket nem veszel észre, egyszerűen csak jobb lesz a közérzeted. Szaunázz, hogy egészséges legyél!

3: Erősíted az immunrendszered

Szaunázás során a meleg hatására szervezetedben immunvédelmet segítő anyagok szabadulnak fel, ezek pedig felvérteznek a fertőzésekkel szemben. A téli, náthás, köhögős időszakban ezért különösen ajánlott hetente legalább egyszer szaunáznod, hogy megóvd magad a légúti betegségektől. Szaunázz, hogy ellenálló legyél!

4: Fájdalmat csillapítasz

A szaunázás az immunrendszer erősítésének köszönhetően a betegségek elkerülésében segít, viszont a már meglévő, mozgásszervi fájdalmak csillapítására és a test bármely részének gyulladáscsökkentésre is alkalmas. Szaunázz, hogy gyorsabban gyógyulj!

5: Offline leszel

Szaunázáskor te és a gondolataid maradtok, hiszen a forróságba nem viheted magaddal a telefonodat. Ez pedig már önmagában stresszoldó hatású, mivel nem látod az érkező üzeneteket, bejövő hívásokat, végre csak önmagaddal, a testeddel és a lelkeddel foglalkozol.

Ráadásul, ha szaunázás után hideg vízzel zuhanyozol, az a vegetatív idegrendszerben pozitív stresszt vált ki, azaz felfrissülést érzel.

Élvezd ki a szaunázás minden pillanatát és a csendet. Szaunázz, hogy pihenj!

Szaunázáskor ne felejtkezz el a megfelelő folyadékbevitelről sem, előtte és utána is igyál sok vizet!