Nagy a lelkesedés és egy darabig ki is tart az elhatározás, ám március környékén már talán arra se emlékszel, hogy mi volt az újévi fogadalmad. Pedig valamiért pont azt az a fogadalmat tetted amit, tehát okod is van rá, hogy megtartsd egész évben. Na de mit tegyél, ha fogy a lelkesedés?

5+1 tippet mutatunk arra, hogy az újévi fogadalom ne csak ötlet szintjén valósuljon meg!

1. Csinálj egy tervet!

Egészséges, cukormentes reggelizés, heti 3 edzés, önkéntes munka vállalása, besegítés a helyi kertészetben – bármi is legyen az újévi fogadalmad, készíts hozzá egy tervet! Gondold végig, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy nekiláthass a fogadalmad beteljesítéséhez, vedd át a megvalósítás lépéseit és adj magadnak határidőket is mindenhez, így nem fogsz elcsúszni időben.

2. Használd a technika segítségét!

Amúgy is rengeteg dolgot kell észben tartania az embernek, és persze a kötelező feladatok elvégzése után már nehéz rangsorolni, hogy egy napba mi fér bele a hátralévő kis időben. Készíts listákat, jegyzeteket, telefon vagy naptár emlékeztetőket, amik segítenek rendszerezni a dolgaidat és észben tartani a feladatokat. Így legalább nem fognak hetek eltelni anélkül, hogy az újévi fogadalmadra sort kerítettél volna.

3. Ne add fel!

Bármilyen célt is tűztél ki, tartsd észben, hogy egy változás nem zajlik le egyik percről a másikra! Ne legyél magaddal türelmetlen, és ne add fel az újévi fogadalmad csak azért, mert február végére még nem adtad le a felesleges kilókat, nem kezdtél el evező leckéket venni vagy nem kirándultad még végig a Kéktúra minden szakaszát. Hagyj magadnak időt a változásra!

4. Tervezz újra!

Ha a korábban felállított stratégiád nem válik be, ne félj újratervezni! Mindenki reggel indul futni, de neked késő este esne jól? Nem a zsírégetés motivál, inkább egyszerűen az egészséges étkezésre szeretnél odafigyelni? Hagyd el a kliséket, és találd meg a saját motivációdat!

5. Hallgass a belső hangodra!

Legyen az egy belülről jövő késztetés, vagy a halogatás miatt már egy kisebb lelkiismeret-furdalás, hallgass a belső hangodra, ami azt üzeni neked, hogy foglalkozz magaddal és a terveiddel!

+1 Hallasd a hangod!

Ne akard meglepetésként 2019 decemberében elárulni, hogy egész évben min munkálkodtál, inkább beszélj minél többet az elhatározásodról, a céljaid érdekében tett lépésekről. Hidd, el sokat fog segíteni, ha hallod is a saját hangodon kimondott célokat, és a barátaid, családod is biztatni fognak téged, hogy megtartsd az újévi fogadalmad!

Mindig jutalmazd is meg magad az elért részsikerekért, egy isteni Fitlife cukormentes sütemény tökéletes erre a célra (is)!