Ha már te is teljesen cukormentesen étkezel, akkor saját magadon is észrevehetted a pozitív változásokat, ez pedig a legnagyobb érved lehet akkor, ha másokat szeretnél meggyőzni a cukormentességről. Mit mondhatsz nekik?

A legkézenfekvőbb: testsúlycsökkenés

Amit legalább minden ember tud a cukorról az az, hogy hizlal. Bizony, a cukor és minden rejtett formája hozzájárul a túlsúlynövekedéshez, az elhízáshoz, tehát már azzal fogyhat valaki, hogy fokozatosan elkezdi csökkenteni étrendjében a cukros ételeket.

Tipp
Javasold a fokozatosságot! A cukor kifejezetten addiktív dolog, így erről leszokni nagy akaraterőt és elszántságot kíván. Könnyebb lehet azonban, ha az étrendjéből fokozatosan iktatja ki az új, cukormentességre törekedő társad azt. Segíts neki felállítani egy tervet, hogy szépen, lépésről lépésre tűnjön el az életéből a cukor.

A jó érv: energikusság

Sokan küzdenek állandó energiahiánnyal, tompasággal, sőt kifejezetten dekoncentráltsággal is. „Valami jó cukros, majd megdob.” jeligével pedig csak rontanak a helyzetükön azzal, hogy a délutáni zsibbadtságot, esti fáradtságot cukros-koffeines üdítőkkel, édességbombákkal próbálják felülírni. Az állandó vércukorszint ingadozástól csak rosszabb lesz a közérzetük, ahelyett, hogy valóban javulást érnének el.

Tipp
Mesélj a saját tapasztalataidról, hogy mennyivel jobban kezdted magad érezni, ahogy elhagytad a cukros dolgokat! Az étrendváltás mellett pedig a sportolás fontosságát is meg kell értetned a változásra vágyó ismerősöddel, hiszen mozgással fog igazán energikussá és kiegyensúlyozottá válni.

Plusz egy ok: Nem fog hiányozni

Nehéz azoknak elhinni, akik még nem mondtak le a cukorról, hogy valóban nem fog hiányozni az életükből, pedig még a cukor iránti vágy is el fog tűnni egy idő után. Cukor nélkül étkezni nem csak egészségesebb, hanem – ahogy te is tudod – az ízeket is jobban érzed és értékeled.

Tipp
Meséld el, hogy az étkezés nagyobb élménnyé válik majd! Mondj példákat is, hogy miket szoktál enni, mik a kedvenceid, ha szükséges, segíts cukormentes receptekkel is, vagy tarts egy jó kis vasárnapi brunch-ot a barátodnak, hogy lássa, mennyi finomság vár rá az új étrendjében!