Rengeteg könyv foglalkozik a helyes táplálkozással, de sok jó film közül is tudunk válogatni, ha nincs időd elolvasni egy könyvet vagy éppen egy ismerősöddel szeretnéd megértetni, hogy miért is váltottál életmódot. Íme a 3 kedvencünk!

 1.

Élelmiszeripar Rt. (Food, Inc.) 2008

Fitlife cukormentes cukrászda - filmajánló

A film megkongatja a vészharangot a fejekben. Alig 20 éve még helyi farmerek szolgálták ki a vásárlókat, ma a farmerek is a multik kezében vannak. Génkezelt zöldségek, gyümölcsök csillognak a boltban, antibiotikummal kezelt húst eszünk naponta többször is. De hogyan nevelik ezeket az állatokat? És mi történik a gazdákkal, akik felnevelik őket? Mi történik, ha az a sok antibiotikum, amit az állatoknak meg kell enniük, nem hatásos? Tanulságos film, a megnézésével egy egész ipart láthatsz át, így még tudatosabban és szabadabban fogsz tudni dönteni, hogy mit eszel meg és mit nem.

2.

What the Health 2017

Fitlife cukormentes cukrászda - filmajánló - What the Health

Az Élelmiszeripar Rt.-hez hasonlóan átfogó képet mutat az élelmiszerekről, amiket a boltok polcain találunk, de itt inkább az egészségünkre gyakorolt hatásuk áll a középpontban. Mellébeszélés nélkül orvosok és kutatók mondják el, mit okoz a cukor és a hús a szervezetünkben.
Plusz érdekesség a filmben, hogy olyan szervezeteket is véleménynyilvánítás elé állítanak, mint az Amerikai Diabetikusok Egyesülete. Az ő weboldalukon például olyan receptek szerepelnek, melyek nem segítenek, sőt kifejezetten rontanak a cukorbetegek állapotán. De miért áll ez érdekükben? A film kiderítette.

(Csak szólunk: több ismerősünk is a vegán életmód mellett tette le a voksát a film megnézése után.)

3.

That Sugar Film (2014)

 


Fitlife cukormentes cukraszda - filmajánló - That Sugar Film (2014)

Évek óta nem eszünk cukrot, ebből adódóan számtalan pozitív hatást észlelünk magunkon.
A film ennek az ellenkezőjét mutatja be: a főszereplő cukormentes étkezés után 60 napig magas cukortartalmú ételeket kezdett el fogyasztani, ennek a hatását próbálta ki. Tudod, azokat a termékeket, amik egészségesnek tűnnek, szép zöld címkével és fitt, boldog emberek fotóival. Müzlik, joghurtok stb.
A film kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlott. Kezdőknek a megerősítés miatt, haladóknak pedig egy kis nosztalgia, hogy mennyi mindentől szabadultak meg a cukormentes életmód hatására.

Kiegészítenéd a felsorolást? Kommentben írd le melyik a kedvenc filmed a témában, így segíthetsz a többi FitLifernek a tudatos életmód elkezdésében, gyakorlásában!